اورکلاک فرآیندی است که باعث می شود رایانه شما سریعتر از آنچه در نظر گرفته شده است کار کند.اورکلاک کردن یک جزء در رایانه شما {معمولاً CPU و گاهی اوقات کارت گرافیک} میباشد که می تواند به شما کمک کند برنامه های پیشرفته را روی رایانه قدیمی اجرا کنید.
تراشههای مختلف پردازنده کامپیوتری با سرعتهای متفاوتی کار میکنند – این در “سرعت ساعت” آنها شناخته میشود. سرعت کلاک بالاتر(OverClocking) به این معنی است که یک پردازنده(CPU) می تواند عملیات بیشتری را در ثانیه انجام دهد و در نتیجه رایانه شما را سریعتر اجرا کند.
اورکلاک سی پی یو چیست؟
در محاسبات، اورکلاک کردن، عملی است برای افزایش نرخ کلاک کامپیوتر به بیش از میزان تایید شده توسط سازنده. معمولاً ولتاژ عملیاتی نیز برای حفظ پایداری عملیاتی یک قطعه در سرعتهای شتابدار افزایش مییابد.
معایب اورکلاک
آیا CPU در اثر اورکلاک آسیب می بیند؟
بزرگترین خطر در اورکلاک کردن رایانه شما این است که دمای CPU یا سایر سخت افزارها افزایش یابد. اما حتی آن هم نادر است. تقریباً غیرممکن است که CPU خود را با اورکلاک کردن آن سرخ کنید یا به طور کامل رایانه خود را از کار بیندازید.
اشکال اصلی اورکلاک این است که می تواند باعث ناپایداری، گرم شدن بیش از حد و آسیب به قطعات شما در صورت نادرست یا بیش از حد انجام شود. اورکلاک مصرف انرژی و خروجی گرمای پردازنده(CPU) و کارت گرافیک(GPU) شما را افزایش می دهد، که می تواند منجر به خرابی، یخ زدگی، آرتیفکت یا حتی خرابی دائمی شود.
ممکن است بعد از اورکلاک کردن قطعات، صفحه نمایشگر سیستم سیاه شود. در این صورت باید تنظیمات سیستم را به حالت قبل از اورکلاک برگردانید: پس از ورود به تنظیمات بایوس گزینه LOAD Default system configure را بزنید.
مهم:افزایش سرعت قطعات باعث افزایش مصرف برق آنها و در نتیجه تولید گرمای بیشتر میشود. پس در زمان اورکلاک خنک کنندگی سیستم اهمیت بسیار بالایی دارد. دمای قطعات را بررسی و سیستم خنک کنندگی مناسبی تهیه کنید، در غیر این صورت قطعات آسیب خواهند دید
منبع مطلب: سایت businessinsider